Special Guest Webhelden Diner 2023

Wie is Julia Veer?

Gen Z ondernemer Julia Veer (25) ontdekte een formule voor huidverbetering

Clay and Glow is een van de populairste cosmeticamerken onder jongeren. In drie jaar groeide het Nederlandse merk uit tot een succesvol bedrijf met een goedlopende webshop en honderden verkooppunten in Nederland en België. Met 77K volgers op Instagram en nog eens 14K op TikTok bereikt het merk miljoenen jongeren. En die delen op hun beurt hoe zij hun huidproblemen zoals acne en allergische reacties verminderen met de producten van Clay and Glow. Als we oprichter Julia Veer bellen staat ze met haar vriend en compagnon Randy op Schiphol. “We gaan net boarden, kun je het kort houden”, vraagt ze als ze enthousiast deelt dat ze voor haar vijfentwintigste verjaardag naar Los Angeles reizen. We vragen haar om de keynote bij het Webhelden Diner te verzorgen en wensen haar een welverdiende vakantie.

Onbewerkte foto’s, echte verhalen en ondernemerstips

Daar hoeft ze niet over na te denken. “Natuurlijk! Ik volg het event al jaren! Sta ik dan naast Philip van Hunkemöller? Oké, wat moet ik doen?” Vijf minuten later verschijnen in onze inbox de persfoto’s. Wie is deze jonge vrouw die haar merk in de schappen bij ICI Paris XL wist te praten? Wat drijft haar? Dat horen onze gasten op 11 mei bij het Webhelden Diner. We doen vooronderzoek en openen TikTok. Daar vinden we Julia’s persoonlijke account en het Clay and Glow account. Video’s over huidverzorging en makeup, zou je verwachten. Op het Clay and Glow account vind je die en ze hebben veel engagement. Maar Julia’s video’s gaan over ’sidehustles’. Over betaald bijklussen via Fiver en de kleine ondernemersregeling van de Belastingdienst. Ook beantwoordt Julia vragen van jongeren die willen weten welke business boeken, welke ondernemers en inspiratiebronnen op Julia’s lijstje staan. Wat opvalt is dat de vragen met name van jonge vrouwen en meisjes komen. Deze vrouwen en meisjes reageren ook op de posts van Clay and Glow. Ze kopen de producten en generen zich niet om beelden van hun ‘glow up’ te delen. Foto’s zonder make up en goede belichting, mét oneffenheden. Kortom, het tegenovergestelde van de millennial vrouw op Instagram, die post alleen mooie foto’s voorzien van de nodige filters.

Wat we verder opsteken van Julia en haar Gen Z beauty brand is dat tieners en twintigers

Meer geïnteresseerd zijn in huidverbetering dan in make-up

Actief beeldmateriaal delen van hun glow up (voortgang sporten, voortgang gezond eten, voortgang huidverbetering)

Hun purpose willen vinden

Geïnteresseerd zijn in ondernemerschap en in founding stories van de merken die hen inspireren

De formule die Julia’s huid genas

De founding story van Julia is een verhaal dat zo in een tijdschrift kan. Niet dat Gen Z tijdschriften leest, die zijn voor us millennials. Na jaren van ernstige huidproblemen die Julia’s zelfvertrouwen in de weg zitten, gaan zij en haar vriend samples van bepaalde ingrediënten testen. Met een bevriende expert mengen ze de ingrediënten. Net zo lang tot ze een formule hebben ontdekt die Julia’s huid gezonder maakt. Julia en Randy hebben elke stap van het proces gefilmd met hun telefoons. De beelden van voor en na het gebruik van hun zelf ontwikkelde product spreken boekdelen. Ze vinden een producent. Ze ontwikkelen een verpakking en bouwen een webshop. Al gaat de eerste order de deur uit. In 2019 vanuit een studentenkamer. 
 
Hoe kon Clay and Glow zo snel groeien dat ze een deal met ICI Paris XL konden sluiten?
Wat is Julia’s moonshot?
Hoe draagt de Clay and Glow social media strategie bij aan conversie?
Wat moeten alle eigenaren van consumer brands weten over Gen Z shoppers?
 
Dat vertelt ze op 11 mei 2023 bij het Webhelden Diner.
Webhelden is trots op de samenwerking met onze partners
”We zijn zeer enthousiast om jaarlijks het Webhelden Diner te mogen co-hosten. Deze elfde keer samen met Hunkemöller. Klarna heeft als ambitie een groeimotor voor innovatieve Nederlandse ondernemers te zijn. Door ze kansen te bieden om klanten te binden. Doordat we ons dagelijks richten op de groeiende vraag van consumenten om hen te helpen tijd en geld te besparen, dragen we met onze inzichten bij om Webhelden te helpen bij het zetten van de volgende stap.” 
 
Samantha Sowirono, Marketing Manager – Head of Partner Succes at Klarna

DHL Parcel is niet voor niets al vanaf het eerste uur (logistieke) partner van Webhelden. Het ondernemerschap en de innovativiteit passen perfect bij de waarden van DHL. Door Webhelden bij elkaar te brengen ontstaan mooie gesprekken en inzichten. Wij staan dan ook vooraan om mee te lopen (rennen) in wat de webshops van morgen (van ons) verwachten.”
 
Martijn de Vries, E-commerce Director at DHL Parcel

 

 

Het Webhelden Diner 2023 is mede mogelijk gemaakt door