Webhelden vieren carrière Hunkemöller CEO Philip Mountford

Philip Mountford: “My love affair with the brand will never end”

Op het parkeerterrein van My Jewellery in Den Bosch staat een zwarte Range Rover op de stoep. Achter het stuur zit Philip zijn e-mail bij te werken. We zijn de set aan het opbouwen en de Hunkemöller CEO is te vroeg voor onze afspraak. “Wat is het hier druk, goed teken! Mag ik hier blijven staan?” Vandaag kondigt Philip Mountford de nieuwe host van het Webhelden Diner aan: Sharon Hilgers. Hij wees haar zelf aan bij zijn editie in mei. Midden in zijn afscheidstournee langs alle Hunkemöller kantoren wereldwijd is hij voor Sharon naar Den Bosch gekomen. Wat hij niet weet is dat zij ook iets voor hem heeft.

Hij deelt de ene na de andere anekdote. Philip praat snel en makkelijk. Hij is er klaar voor, er staat een lange ski trip met zijn gezin gepland en hij heeft alweer enkele benoemingen (Takko Fashion) en andere adviesrollen in het vooruitzicht. Hoofdstuk Hunkemöller kan gesloten worden. Hoewel het praktische allemaal geregeld is voelt het niet als ‘af’ voor Philip. “Ik zal de nieuwe CEO inwerken en daar zie ik tegenop. Je baby achterlaten en weglopen is één ding maar je kindje zelf in de armen van een ander leggen en diegene ermee zien, dat vind ik moeilijk.” Dat begrijpen alle mensen die met Mountford hebben gewerkt, de leden van het Webhelden-netwerk steken hem met liefde een hart onder de riem. WE Fashion, Wehkamp, Omoda, Leenbakker, start-up Clay and Glow, achter elkaar halen ze herinneringen op aan momenten met ‘Phil’. Hun boodschappen brengen een lach en een traan. Philip zou zichzelf niet zijn zonder een laatste grap: “Bedankt voor de video ik maak straks het geld over!”

Wie wordt de nieuwe CEO?

Zodra het bekend wordt lees je op Webhelden.nl wie na 15 jaar de rol van CEO van Philip overneemt. Wil je Philip en andere change makers in retail en e-commerce ontmoeten, volg ons op LinkedIn en meld je aan voor de updates. Wie weet kunnen we je in 2024 begroeten bij onze events.