Bekijk nu de video van Green Table, de talkshow van DHL e-Commerce en Webhelden over verduurzaming binnen e-commerce. Journaliste Frederieke Hegger gaat opnieuw in gesprek met bestuurders en eigenaren van bekende Nederlandse consumentenmerken. Wat zijn hun lessen en ambities op het gebied van sustainability?

Wat is jouw groene e-commerce aanpak voor 2024 en erna? Welke stappen zet jouw merk op het gebied van verduurzaming van de verschillende processen? Green Table biedt je tips en learnings van Frederiekes tafelgasten: bestuurders en eigenaren van JOSH V, MR MARVIS, Hunkemöller en HappySoaps praten over het meten van impact, over kosten van verduurzaming en over het belang van samenwerken in de gehele keten. Wat hebben hun investeringen ze tot nu toe opgeleverd en zijn ze klaar voor de nieuwe wetgeving?

Nieuwe wetgeving, verlagen van kosten van verduurzaming, samenwerken met andere merken

De meest recente editie van Green Table maakt de kijker duidelijk wat grote merken als Hunkemöller doen om zich voor te bereiden op de CSRD-Wetgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive). En hoe kleinere merken kunnen profiteren van de kennis die de grote brands opdoen tijdens het proces. Anke Fransen van Hunkemöller legt uit hoe het lingeriemerk samenwerkt met bekende fashionbedrijven om zo bijvoorbeeld samen ‘fabrikanten op te voeden’ om volgens de toekomstige richtlijnen te gaan werken. Dit samen optrekken kan ook zorgen voor lagere kosten per merk. Josh Veldhuizen, founder van JOSH V, deelt hoe de verpakkingen van het premium damesmodemerk ontwikkeld zijn om zo duurzaam mogelijk en tegelijk van toegevoegde waarde voor de klantbeleving te zijn. Ook vertelt ze hoe je met een modemerk op andere manieren je impact kunt meten en deze vervolgens kunt reduceren. Marcel koers van HappySoaps vertelt hoe het is om anno nu een volledig duurzaam merk op het gebied van persoonlijke verzorging op te richten en groot te maken. Deze startup maakt daadwerkelijk gebruik van de input van consumenten en gebruikers. Hoe ze dat doen en wat zij hebben geleerd sinds de start van het bedrijf zie je in het gesprek met Frederieke. Jules Ruig van MR MARVIS en zijn team hebben dit jaar het traject van bCorp succesvol afgerond en mogen nu dit certificaat voeren. De stappen die het innovatieve D2C mannenmodemerk heeft doorlopen voor deze certificering (en nog steeds doorloopt) zijn volgens Jules al een goede oefening voor de aanpassingen die gedaan moeten worden als CSRD ook gaat gelden voor niet beursgenoteerde merken.

Green Table is een LIVE Talkshow, dat betekent dat Webhelden en DHL eCommerce Nederland jaarlijks een selecte groep van duurzaamheidsbeslissers uitnodigen om de opname bij te wonen en te komen netwerken op een mooie locatie in Nederland. Voor de start van de talkshow en erna kun je exclusief netwerken met die ene Head of SustainabilityManager Duurzaamheid, CEO, CMO of founder die hoog op je lijstje staat. Heb je interesse om er volgend jaar bij te zijn? Laat ons dit weten! Meld je aan via suzan@webhelden.nl. Er is beperkt plek, dus geef je snel op.