Sharon Hilgers in Selfmade in Holland

Founder en CEO My Jewellery: “Je mag me alles vragen.”

Founder en CEO My Jewellery: “Je mag me alles vragen.”

Maandagochtend om kwart voor negen kan ze bellen appt Sharon Hilgers (33). Om negen uur start ze met een ramvolle weekagenda. Voor Selfmade in Holland, onze podcast- en videoserie met Roelof Hemmen, plannen we een voorgesprek met de founder van My Jewellery. Sharons modebedrijf telt 26 fysieke brand stores in Nederland, België en Duitsland, honderden verkooppunten en dit jaar ging de Franse webshop live. En oh ja! Sinds dit najaar verkopen ruim duizend winkels van Albert Heijn haar shoppers. Had ze in ‘een middagje’ geregeld. De supermarkttassen gingen viraal op Tiktok. Volgens een bekend zakenmagazine is Sharon de meest vermogende selfmade vrouw onder de veertig jaar.

Maandag 08.45 u. 

“Hey!” Vrolijk maar ietwat schor neemt the woman of the hour de telefoon op. “Ik klink verkouden hè?” Er valt genoeg te vieren bij My Jewellery. Dat heeft het voltallige bedrijf dan ook gedaan. Sharon trakteerde alle 600 medewerkers op een knalfuif. Een vroege kerst party zodat ze gemotiveerd de piekweken ingaan. “Ik heb iets te pakken, hoop niet dat ik ziek word.” Lang staat ze er niet bij stil dat ze niet helemaal fit is. Monter somt ze op waar ze allemaal zin in heeft op deze vroege ochtend.

We stemmen af wat ze ongeveer kan verwachten van het vraaggesprek met Roelof Hemmen. “Leuk dat het wat persoonlijker is dan een standaard zakengesprek. Je mag alles vragen. Als je maar niet achteraf inzoomt op maar één detail. Dat doen media wel eens, iets kleins zo breed uitmeten dat wat je gezegd hebt helemaal uit zijn verband getrokken wordt.” 

Sharon begrijpt dat Selfmade in Holland gaat over ondernemerschap maar ook over het leven na het bereiken van de grootste zakelijke dromen. Suzan, eindredacteur bij Webhelden leidt in: “Jij en je vriend Vilmar staan samen aan het roer van het bedrijf en daarbij zijn jullie jonge dertigers die al meer dan tien jaar samenleven en werken. Het gesprek met Roelof kan ook leiden tot vragen over jullie familieleven, over…” Sharon: “Kinderen? Ook daar kunnen we gewoon over praten. Dit ligt bij mij niet gevoelig. Ik heb er ook een eerlijk antwoord op.”

Suzan: “En wat zou je ervan vinden als het gesprek niet louter over de prestaties van My Jewellery gaat. Als het ook over de uitdagingen van het komende jaar zal gaan? Bereiden jullie je voor op een ander 2023 dan dat je eerder had geprognosticeerd?” Sharon: “Tuurlijk wil ik daar iets over zeggen. Wij volgen het nieuws en hebben onze plannen voor bijvoorbeeld bepaalde investeringen bijgesteld. We weten niet of en hoe de voorspelde recessie onze doelgroepen zal raken. We maken ons ook geen zorgen, maar we verwachten wel dat er andere tijden aankomen en daar handelen we al naar. Ik zou het leuk vinden als andere ondernemers straks in de reacties op mijn podcastaflevering laten weten hoe zij dit zien.” 

“Leuk dat het wat persoonlijker is dan een standaard zakengesprek''

“Leuk dat het wat persoonlijker is dan een standaard zakengesprek''

Dinsdag 20.00 u.

“Suzan, ik heb slecht nieuws”, verschijnt er op het scherm. “Mijn verkoudheid is omgeslagen in koorts, mogelijk moeten we de opname van morgen verzetten”, appt een zieke Sharon. Ze geeft aan dat ze het voor geen goud wil missen en zich direct zal schikken naar een nieuwe datum. We appen dat we oplossingen zoeken en dat het goed komt, wensen haar beterschap. Als we even verder appen blijkt dat ze ook echt geen dingen in haar bedrijf wil missen. Het ziek zijn komt haar waanzinnig slecht uit. Uiteindelijk moet ze door griep drie dagen het bed houden.

Het ergste volgens Sharon als we bellen en de nieuwe datum bevestigen? “Ik kon er niet over uit dat ik het moest uitstellen, had er juist zo’n zin in.”

Sharon Hilgers, My Jewellery. Online 13 december, 13.00 u.