Wie wordt de nieuwe CEO van Hunkemöller?

Philip Mountford: “My love affair with the brand will never end”

Met warme woorden en een tikje emotioneel kondigt Philip Mountford zijn vertrek bij Hunkemöller aan. “Aan alles komt een einde en dus ook aan mijn vijftien jaren als bestuurder van het mooiste merk dat er is.” Vooral wanneer hij zijn gezin en het hele team van Hunkemöller bedankt voor ‘de beste tijd van zijn leven’ moet Philip even slikken. Maar juist vanuit de liefde voor het bedrijf waar hij zoveel van zichzelf aan heeft gegeven, maakt hij nu plek voor de ‘young dynamic person’ waar hij eerder dit jaar al naar refereerde. Zijn afscheidsvideo op LinkedIn krijgt honderden reacties. Binnen het Webhelden-netwerk wordt deze wisseling van de wacht als episch ervaren, het is het gesprek van de dag.

Tijd voor de nieuwe generatie

Het is 5 maart 2023 en met zijn vijven treffen we elkaar in Pillows Hotel. We nemen een video op en tijdens een proefdiner bespreken we Philips editie van het Webhelden Diner. Maar ook dingen die niets met business te maken hebben. En dan komt het gesprek op Philips ervaring, lange loopbaan en tomeloze energie. Hij zegt kalm dat hij zich goed voor kan stellen om binnen afzienbare tijd te stoppen. Niet met werken in het algemeen, maar wel met zijn baan bij Hunkemöller. We vallen stil. Philip zegt dat hij niet in een zwart gat zal vallen zoals hij dat heeft zien gebeuren bij ondernemers die hij begeleidde bij de verkoop van hun bedrijf. Hij heeft nog genoeg interessante dingen om te doen en wil ook meer tijd doorbrengen met zijn vrouw Sarah en hun kinderen, waarvan de jongste zes jaar is. Ook vindt hij dat het tijd wordt dat de nieuwe generatie van leiders vrij de ruimte krijgt om te bouwen aan het Hunkemöller dat bij jonge mensen past. We bespreken de gastenlijst en de topman van Nederlands grootste lingeriemerk noemt het ene na het andere merk met founders en bestuurders tussen 25 en 40 jaar. Hen wil hij er absoluut bij hebben. Die avond zien we het een beetje aankomen. Philip zal op korte termijn het stokje overdragen.

Een zaal vol vrienden

11 mei 2023. Het Webhelden Diner gaat van start. In zijn speech komt Hunkemöller niet veel aan bod. Philip besteedt liever aandacht aan de momenten waarop hij anders ging denken over zijn manier van bouwen aan het merk, over zijn manier van besturen. En door wie hij geïnspireerd raakt. Dat zijn vooral jonge founders zoals Sharon Hilgers (My Jewellery) en Julia Veer (Clay and Glow). Ook Quinten Selhorst (Felyx) en Omoda CEO Jan Baan mogen die avond op zijn aandacht rekenen. Philip toont zich een uiterst charmante gastheer voor alle aanwezigen. Op de beelden kijkt hij tevreden, liefdevol en trots naar ‘zijn zaal’, vol met mensen die hij wil blijven ontmoeten. Maar dan in een andere rol en hoedanigheid.

Wij wensen het icoon, de OG zoals Julia Veer onze Webhelden-vriend noemde, een voorspoedig nieuw chapter of life!