Webhelden Diner 2023

Klassieke retail ontmoet tech & digital commerce reuzen

Philip Mountford presenteert Webhelden X Hunkemöller in uitverkocht Pillows Hotel Mauritskade

Bij de entree van het vijfsterrenhotel is de vibe al warm en vrolijk. Een kluitje ondernemers verzamelt zich rond Philip Mountford en zijn vrouw Sarah. Philip is CEO van Hunkemöller en hij heeft vanavond vrienden uit de retail en jonge founders van e-commerce bedrijven uitgenodigd voor een intiem Webhelden Diner. Dat niemand deze editie wilde missen wordt gauw duidelijk. Voor zessen is het overgrote deel van de gasten arrivé. En het aperitief in speak easy bar Fitz’s is zo gezellig dat gastvrouwen Suzan en Maybritt overtuigend moeten optreden om de groep naar de Park Salon te bewegen.

Old boys en jonge honden

Webhelden founder Suzan kondigt Philip aan en de avond gaat van start. De charmante Brit, die zich inmiddels alweer zeventien jaar thuisvoelt in Amsterdam, spreekt zijn waardering voor het gezelschap uit door enkele gasten liefdevol te roasten. Hij wijst op de verschillen, vooral in leeftijd, van de retail bestuurders en het grote aantal founders in de zaal. Hunkemöller als merk krijgt weinig aandacht in zijn verhaal, Philip vindt het vanavond passender om persoonlijke verhalen te delen en vraagt zijn gasten om dat vooral ook te doen. Hij incasseert nog wat grappen van Joris Aperghis (CEO WE Fashion) en de eerste gang wordt geserveerd.

De toon is gezet. Verdeeld over vijf tafels zit de absolute top van de Nederlandse retail en e-commerce. Het lijkt wel een verjaardag. De muziek wordt overstemd door lachsalvo’s en Suzan Eikelenstam moet vragen om stilte als het tijd is voor de jaarlijkse stoelendans. Het Webhelden Diner is een netwerkavond en na de eerste gang wisselt iedereen van plek om nieuwe gesprekken te kunnen aanknopen. Het gesleep met eigen glazen, handtasjes en gesprekspartners waarvan men geen afscheid kan nemen leidt opnieuw tot hilariteit.

Feestje op de Titanic

Toch wordt er aan alle tafels ook stilgestaan bij het feit dat het uitdagende tijden zijn. Het is geen geheim dat het in sommige sectoren niet overhoudt. Iemand spreekt zelfs de woorden uit dat het zo snel de verkeerde kant op kan gaan dat volgend jaar zomaar zou kunnen blijken dat vanavond voor een enkeling ‘het feestje op de Titanic was’. Wat opvalt is dat er deze avond veel koffiedates worden afgesproken om elkaar de komende weken individueel te zien. Om het te hebben over gezamenlijke oplossingen voor stijgende kosten, te grote voorraden en personeelstekorten. Ook vliegen de voorstellen voor co-marketing over tafel en daarmee blijft de sfeer positief. Gemene delers onder alle aanwezigen: de wil en de kracht om zichzelf opnieuw uit te vinden. Of het nu om een organisatie met 200 miljoen euro omzet gaat of een scale up van 100 man, er is een niet aflatende drive om te slagen.

Clay and Glow

En dan is het tijd voor jong talent. Philip kondigt Julia Veer aan. De vijfentwintigjarige founder van cosmeticamerk Clay and Glow. Met haar pure founding story en een presentatie over verkopen aan Gen Z verovert ze vijftig harten. Men is het er unaniem over eens: Julia is het hoogtepunt van de avond. Haar slides vind je binnenkort op deze site. Na Julia’s verhaal en veel vragen van de toehoorders is het tijd voor enkele Webhelden-tradities zoals de Goodiebag Show en de groepsfoto. En dan zit Philips Webhelden-avond erop. Langzaam druppelt de Park Salon leeg. Maar in de bar wordt het kwart over één ’s nachts en de laatste gasten gaan naar huis of naar hun hotelkamer om half vier…

Was jij erbij en wil je een een-op-een moment met een van de andere gasten? Schroom niet om het ons te vragen! En wie weet, tot volgend jaar!

Webhelden is trots op de samenwerking met onze partners
”We zijn zeer enthousiast om jaarlijks het Webhelden Diner te mogen co-hosten. Deze elfde keer samen met Hunkemöller. Klarna heeft als ambitie een groeimotor voor innovatieve Nederlandse ondernemers te zijn. Door ze kansen te bieden om klanten te binden. Doordat we ons dagelijks richten op de groeiende vraag van consumenten om hen te helpen tijd en geld te besparen, dragen we met onze inzichten bij om Webhelden te helpen bij het zetten van de volgende stap.” 
 
Samantha Sowirono, Marketing Manager – Head of Partner Succes at Klarna

DHL Parcel is niet voor niets al vanaf het eerste uur (logistieke) partner van Webhelden. Het ondernemerschap en de innovativiteit passen perfect bij de waarden van DHL. Door Webhelden bij elkaar te brengen ontstaan mooie gesprekken en inzichten. Wij staan dan ook vooraan om mee te lopen (rennen) in wat de webshops van morgen (van ons) verwachten.”
 
Martijn de Vries, E-commerce Director at DHL Parcel

 

 

Het Webhelden Diner 2023 is mede mogelijk gemaakt door