Britse flair en ‘cool young brands’: een avond met Philip Mountford

Vijf sterren. Meer ondernemers. Meer female founders. En ‘only cool brands’. Philip Mountford stemt in met ons verzoek. De CEO van Hunkemöller wordt gastheer van het Webhelden Diner 2023. Maar dan moeten we wel alle boxjes op zijn lijst afvinken. Een uitnodiging van Philip krijg je dus niet zomaar. Wie zullen we aan tafel zien op 11 mei? Een signature edition van ons jaarlijkse event houdt in dat de host je voor even meeneemt naar zijn wereld. Philip treedt in 2023 in de voetsporen van Raymond Cloosterman (Webhelden Diner 2022) en Pieter Zwart (Webhelden Diner 2018).

In de wereld van Philip staan vrouwelijke industrieleiders bovenaan de ladder. En hij omringt zich het liefst met innovatieve ondernemers. De entrepreneurs die door Philip zijn geadviseerd op het gebied van private equity zijn niet meer op één hand te tellen. En dat zijn niet de minsten. Ook sommige leden van het Webhelden-netwerk klopten al bij Philip aan. Hij is wereldwijd betrokken geweest bij meerdere miljoenendeals. 

Wat voor mens is Philip en wat kunnen zijn gasten verwachten bij de elfde editie van het Webhelden Diner? Philip speelt liever een pot padel met jonge oprichters van ‘cool brands’ dan dat hij uren op de golfbaan doorbrengt met een stoffige CEO. In het eerste gesprek zegt hij: ‘We want to inspire. Let’s make sure we invite the young brands like Daily Paper, Patta, Filling Pieces. And more female founders and women in decision making roles. Is there a brand like Gymshark in The Netherlands? Look at these young women on the 30 under 30 list. Did you know that there are ten times more female founders of big brands in the UK than there are in this country? It’s ridiculous, things have to change.’ Erna volgt een vlammend betoog over het type eten dat hij wil serveren: geen liflafjes. Gewoon drie gangen met gerechten die extreem goed smaken en je een voldaan gevoel geven. ‘I like Izakaya. Or just fusion cooking in general. That’s the atmosphere I want to create. Not too many guests and just a funfilled evening.’
 
De elfde editie van het Webhelden Diner. Op 11 mei 2023. We zetten in op 50 gasten. In januari volgen meer details.