Keynote Webhelden Diner: female leader in technology Mennat Mokhtar

Snelgroeiende online outlet Otrium zet de nieuwe standaard in verduurzaming van de mode-industrie

Founder Max Klijnstra opende twee weken geleden de beurs met een klap op de gong. Otrium groeit ‘at rocket speed’. Het digitale modeplatform combineert technologie en data om een slimmere mode-industrie te creëren met minder afval. Elk item dat wordt geproduceerd moet gedragen worden. “Geen bedrijf maar een movement”, lezen we in een recent interview. Mennat Mokhtar staat in haar rol als Vice President of Technology aan het roer van de beweging.

Otrium groeit ‘at rocket speed’

Hoe dat is – om met haar ‘mindful’ benadering leiding te geven in commerce technology – en over wat zij elke dag weer leert, komt ze op 19 mei in de A’DAM Tower vertellen. De (fashion)wereld verduurzamen terwijl Otrium toch ook steeds meer pakketten verstuurt, de visie van het bedrijf hierop en hoe de toekomst eruit gaat zien voor de Nederlandse disruptor, het komt allemaal aan bod tijdens haar keynote die meer dan interessant belooft te worden.

Met 18 jaar ervaring in tech programmeert Mennat Otrium voor verdere wereldwijde groei. Ze werkte als systeemanalist en infrastructure engineer bij Goldman Sachs in New York en bij ING in Amsterdam en geeft nu bij Otrium leiding aan de technische operatie. Otrium biedt fashion brands een oplossing voor onverkochte voorraden. Door de pandemie groeide het bedrijf extra snel. In 2021 benoemde Otrium de Amerikaanse Zuhairah Scott Washington, voormalig topvrouw van Expedia, tot president. Washington, in 2020 uitgeroepen tot ‘one of the most influential blacks in corporate America’, is net als Mennat een Senior Technology Executive.

Webhelden Diner 2022 is proudly powered by founding partner Klarna and premium partners DHL Parcel, Mollie en commercetools.

Zuhaira Scott Washington is President van Otrium, dat een snelle groei in de VS doormaakt