VEDDER & VEDDER GAAT VÉRDER

“Het Duitse press event en de lancering van onze celebrity samenwerking zijn uitgesteld, maar man wat bestellen Duitse consumenten veel!”

Het is niet te geloven”, prevelt Anne Vedder. Een tikje beschaamd vertelt ze dat Vedder & Vedder HQ in Amsterdam de orders haast niet kan verwerken. Een team van 25 goudsmeden verwerkt met de hand de bestellingen van gegraveerde bedels, kettingen, armbandjes en oorbellen in 14 karaats goud. Tweelingzus Esther: “Al voor Corona was het hoog tijd om ons voorraadsysteem te optimaliseren

maar nu onze bevoorrading vanuit Italië compleet is lamgelegd kunnen we voor het eerst in het bestaan van ons bedrijf bepaalde producten niet meer leveren. We zijn dankbaar dat we razendsnel groeien, in een periode waarin veel bedrijven hun omzet zien slinken, maar wij moeten ook dealen met onvoorziene gevolgen van deze crisis. Dat voorraadsysteem heeft – na de Moederdag-piek – 1000% onze aandacht.”

Pop-up events in Bijenkorf filialen afgezegd? Dan verwelkomen wij moeders en hun kids digitaal

Te snel door de voorraden heengaan is voor de blondines en hun team niet het enige directe gevolg van COVID-19. Vedder & Vedder staat bekend om hun samenwerkingen met BN’ers zoals Chantal Janzen en met die samenwerkingen gaan veel fysieke appearances gepaard. Anne: “Onze pop-up dagen in de filialen van De Bijenkorf, wanneer we met een stand in de warenhuizen aanwezig zijn om te verkopen, zijn allemaal gecanceld.” Esther vult haar zus aan: “In de aanloop naar Moederdag zijn dit belangrijke dagen voor onze marketing en sales omdat we persoonlijk aanwezig zijn om shoppende moeders en hun kinderen te bedienen. Niets is authentieker dan terplekke het vingerafdrukje van een peuter in een gouden sieraad graveren. Moeder en kind dit samen zien beleven, is voor ons ook hartverwarmend en dat zit er nu dus even niet in.”

Maar de gezusters zijn niet voor een gat te vangen. Anne: “We zijn gaan zitten en hebben direct plannen gemaakt om dan maar op een andere manier brand awareness te creëren. De eerste week stond in het teken van een kleurwedstrijd op social media, waarbij moeders een sieraad met de tekening van hun bloedje konden winnen. Alle kids kregen een cadeautje: een mega succes. Week twee was de week van de fingerprint tutorials, uitleg video’s waarmee je thuis je eigen vingerafdruk sieraden kunt maken. Klanten welkom heten in het echt kon niet, maar via onze online kanalen hebben ze zich bijzonder gewaardeerd gevoeld.”

“Pas nog hadden we op een dag meer orders uit Duitsland dan uit Nederland. Het totaal is vér boven prognose.”

Ook de buitenlandse plannen van de Vedder & Vedder-meiden kregen een knauw van de virusproblematiek. Er ging een streep door de lancering met een in Nederland wel heel bekende Duitse personality. “Alles stond al in de steigers voor het persmoment en een apart event voor de lancering van Vedder & Vedder Germany en dat hebben we vooruit moeten schuiven. De samenwerking an sich gaat door, de events komen later wel, we zien zonder officiële start de orderaantallen uit Duitsland exponentieel toenemen.”

“De waarde van de Webhelden-community neemt voor ons ieder jaar toe. We merken dat veel members een vergelijkbaar groeipad hebben. Wij leren van hen en zij van ons.”

Als het even kan, zijn Anne en Esther present bij het Webhelden Diner. Anne: “Voor mijn gevoel zijn we al vanaf het eerste uur deel van de Webhelden-community, het is heel leuk om te zien hoe verschillende ondernemers in het netwerk ongeveer hetzelfde groeipad hebben als wij. Dezelfde hobbels, dezelfde mijlpalen, maar dan in een andere branche. We steken er altijd veel op en er zijn al meerdere samenwerkingen uit voortgekomen.” Esther: “Op 5 november zitten wij midden in de hausse voor de eindejaarspiek, maar we gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat één van ons bij het diner is.”

In de tussentijd wil de tweeling jou, onze lezer, iets vragen. Anne: “Webhelden zijn er voor Webhelden toch? Ons vraagstuk op het gebied van het voorraadsysteem willen we zo snel mogelijk oplossen. Welke e-commerce ondernemer kan ons hierin adviseren? Als jij dat bent, mail dan even naar Webhelden.nl dan nemen wij contact met je op.”