Moet er nu al een hub maatje Zaltbommel bij?

Wouter van Benten is CEO van DHL Parcel. Hij máákt wat mee in 2020. Hoe ziet 2021 eruit?

Het is gewoon niet genoeg, vertelt Wouter van Benten eind 2019 bij de opening van het reusachtige groene sorteercentrum in Zaltbommel. “Waarschijnlijk moet er in 2021 nog een keer 30.000 vierkante meter bij om de stroom pakketten te verwerken. Bij de volgende grote uitbreiding van onze sorteercapaciteit, gaan we met name kijken naar geografische zwaartepunten en waar onze klanten zitten. We zien bijvoorbeeld steeds meer pakketten komen vanuit Duitsland.” Corona was toen nog onvoorstelbaar.

Wouter kon die dag, die een magisch randje kreeg door een optreden van illusionist Victor Mids, in de verste verte niet bevroeden dat DHL Parcel zeven maanden later in het nieuws zou komen met het overschrijden van het hoogste dagrecord ooit: op 15 april 2020 verwerkten 12.000 medewerkers 900.000 pakketten. DHL Parcel kondigde die dag aan dat uitbreidingsplannen onder druk van de toegenomen vraag naar voren zullen worden gehaald. Welke plannen dit precies zijn lees je binnenkort hier, in een exclusief interview met Wouter van Benten.

“In Nederland lopen we tegen onze grenzen aan qua grondbeschikbaarheid.”