PROOSTEN OP HET VREEMDSTE JAAR UIT DE E-COMMERCE

Begin november – als het Webhelden Diner plaatsvindt – weten we wat het effect zal zijn van de opening van de aangepaste horeca en andere versoepelingen. En man! Wat zullen we dan aan een goeie borrel toe zijn. Liefst een (of twee) zonder plexiglas schermen tussen ons in. Tegen die tijd kijkt elke e-commerce ondernemer terug op een bizar jaar. Ook sta je dan aan de vooravond van een nieuwe piek.

In verkopen wel te verstaan, god betere het dat het C-virus nog eens piekt. In Juniper & Kin zijn ze er in elk geval meer dan klaar voor om jou en 59 andere Webhelden waanzinnig te verrassen met het beste, eerlijkste eten & drinken van Nederland.

Wat rolt er uit het food lab?

Moeten we er een walking dinner van maken? Als elleboog-aan-elleboog ‘ganz verboten ist’? En wát gaan we al netwerkend eigenlijk verorberen? We zien elkaar altijd in mei, dus asperges. Dus ceviche, aardbeien en ander zomers verrukkelijks. Wat moeten we in november eten? Welnu, met dat laatste houden ze zich bezig in een heus circulair food lab (!) van Juniper & Kin en de kweker die op het dak van QO Amsterdam de mooiste kruiden, tomaten en eetbare bloemen teelt. Zij bouwen samen, ingrediënt voor ingrediënt de menukaart voor het Webhelden Diner op. Die is volledig circulair. Zeer binnenkort volgen daar een paar fijne videootjes van.

In het food lab van Juniper & Kin en de rooftop kweker bouwen de chef en de kweker de menukaart voor Webhelden ingrediënt voor ingrediënt op. De gerechten zijn volledig circulair.
Van de kas tot op jouw bord

De keukenbrigade van J&K stiefelt elke dag de trap naar de kas op, om daar op 78 meter hoogte de ingrediënten te plukken die dan van de beste kwaliteit zijn. Ze blijven in opperste staat totdat jij ervan proeft, omdat er in dit restaurant niet wordt gekookt. Er wordt koud gerookt, gefermenteerd, gedroogd en gejuicet. Boven de 41 graden gaan smaak en voedingsstoffen verloren, en gaspitten en ovens zijn niet circulair, dus niet nodig bij J&K.

Wat drinken we dan straks op 5 november bij al die hoogstaande circulaire bordjes? Gewoon, Hollandse jenever. Er wordt Ketel 1 geserveerd. Of een perfect pairing van Hollandse wijnen bij ieder gerecht. Of een knappe cocktail. Who else can’t wait?