Jan Baan: iedereen is gezond en ons team blijkt flexibeler dan ooit

“Verantwoordelijkheid voor 650 mensen, je afvragen of dit een doodsteek is. Tuurlijk heb ik wakker gelegen.”

Als we bellen sta ik op de speaker, zodat hij ook andere dingen kan doen. Jan Baan (26) is COO van Omoda. Hij is verantwoordelijk voor de operatie van de omnichannel schoenenspecialist. En die vraagt nu álles van hem. Meer zelfs. De jonge bestuurder moet onze afspraak dan ook meermaals verzetten. Aan het einde van een lange volle dag krijg ik hem dan toch aan de lijn. Hij klinkt prima. “Het gaat naar omstandigheden ook goed met me. Met mij, met ons team, met het bedrijf. We hebben weer stabiliteit gevonden in een tijd die onzeker en akelig was. En we hebben concrete stappen kunnen zetten om straks sterker dan ooit uit de economische crisis te komen.”

Binnenkort lees je hier het uitgebreide interview met Jan. Om er samen een goed stuk van te maken, nemen we nog wat tijd. Jan wil de learnings van zijn team en zijn persoonlijke lessen uit deze periode met je delen op Webhelden.nl.

Eén tip: “Ik ben er achter gekomen hoe snel je onder druk geneigd bent om te denken dat je beter in je eentje kunt beslissen. Omdat het sneller lijkt. Heb de verleiding weerstaan, maar juist omdat ik zo’n sterk team heb merkte ik hoe weinig ego toevoegt in uitdagende tijden. Andere ondernemers zou ik aanraden om paniek om te buigen in een krachtigere energie. Voel je je beter, levert ook meer op.”

De uitvoering ervan is ietsje anders, maar onze strategie zetten we gewoon door. Ook de geplande lanceringen in het buitenland.